Het programma

Ons programmateam is inmiddels aan de slag gegaan om ook in 2024 een aansprekend toegankelijk klassiek programma aan onze bezoekers te bieden. We houden u op de hoogte over de ontwikkelingen. Suggesties zijn welkom via info@roerdeltaconcert.nl.

De solisten 2023

In 2023 stonden onderstaande solisten samen met Heritage Sinfonietta voor u op het podium.

De plattegrond van de evenementenlocatie

Line up 2023

Maya Blaustein

Maya Blaustein

De Israëlische sopraan Maya Blaustein werd geboren in Jeruzalem en voltooide haar bachelor- en masterdiploma’s in operazang aan de Hanns Eisler Academy of Music in Berlijn bij Fionnuala McCarthy. Haar verdere muzikale opleiding omvat opera-interpretatie bij Julia Varady, belcanto-interpretatie bij Peter Berne en masterclasses bij onder anderen Anne Schwanewilms en Wolfram Rieger.

Van 2019 tot 2022 was Maya Blaustein lid van de Opernstudio Niederrhein van Theater Krefeld-Mönchengladbach en zong rollen als Norina (Don Pasquale), Frasquita (Carmen), 1st Elf (Rusalka) en 1st Lady (Die Zauberflöte).

Sebastian Seitz

Sebastian Seitz

De jonge Duitse bariton Sebastian Seitz, geprezen om zijn dynamische podiumprésence en levendige muzikaliteit, is een van de meest veelbelovende concert- en operazangers van zijn generatie. Hij voltooide zijn zangopleiding aan de universiteiten van Weimar en Keulen en was lid van de Opernstudio Niederrhein.

Hij is een graag geziene gast op de grote concertpodia van Europa, zoals het Konzerthaus Berlin, de Laieszhalle Hamburg en de Kölner Philharmonie en op festivals als de Heidelberger Frühling, Harp Festival, Andernacher Musiktage en Peter de Grote Festival.
Zijn podiumrepertoire omvat Figaro (Barbers), Onegin (Eugene Onegin), Spielmann (King’s Children), Silvio (Pagliacci), Papageno (Magic Flute), Ned Keene (Peter Grimes) en Sid (Albert Herring).

James Park

James Park

Tenor James Park werd geboren in Korea, maar woont sinds 2004 met zijn gezin in Duitsland, waar hij in 2010 afstudeerde van de middelbare school. Hij kreeg zangles van Beatrix Bassmann en studeerde aan de Robert Schumann School of Music in Düsseldorf – eerst in de klas van prof. Michail Lanskoi, later bij prof. Konrad Jarnot.

Hij was twee jaar lid van de Niederrhein Opera Studio en trad op in het Krefeld-Mönchengladbach Theater in tal van rollen in opera, operette en musicals. Gastoptredens brachten hem onder andere naar de Semperoper in Dresden (De Gouden Draak) en het Raimund Theater in Wenen (Miss Saigon, Rebecca).

Linda Smeets
Foto Nicole Bolton

Linda Smeets

Linda Smeets is in 2006 afgestudeerd aan het conservatorium van Utrecht voor lichte muziek Zang. Ze schrijft haar eigen nummers, alleen (soul, pop) en met JIL (groovy house). In 2005 tourde ze met de theaterproductie She Got Game 3 onder leiding van Leoni Jansen. Ze treedt veel op met bands en orkesten (bigbands, fanfares, harmonieën) in diverse stijlen (pop, soul, jazz, fado, musical, r ’n b). Linda heeft een groot stembereik en verschillende klankkleuren in haar stem waardoor ze breed inzetbaar is. Ook speelt ze alt-saxofoon.

Naud Reyners

Naud Reyners

Naud is een veelzijdig musicus die volop actief is als dirigent, componist/arrangeur, pianist en accordeonist. En die met zijn optreden tijdens het Roerdelta Concert een waardevolle muzikale bijdrage gaat leveren.
Naud begon op jeugdige leeftijd met accordeon- en pianolessen aan de Streekmuziekschool in Roermond, de stad waar hij geboren en getogen is. Na zijn middelbare school vervolgde hij zijn muziekopleidingen aan het Conservatorium Maastricht. Hij studeerde daar o.a. accordeon bij Hubert Kicken, muziektheorie bij Henri Delnooz en Willem Kersters en piano bij Tjeu Heijltjes en Jo Dusseldorp. Ook volgde hij in die jaren lessen koor- en orkestdirectie bij Jos Besselink en Anton Kersjes. Van 1975 tot 1990 was hij werkzaam als docent aan de muziekscholen van Roermond en Geleen en vanaf 1984 als hoofdvakdocent accordeon aan het Conservatorium Maastricht. Vanaf 1990 tot aan zijn pensionering in 2022 is hij actief geweest als directeur van verschillende muziekscholen en centra voor kunsteducatie, o.a. in Beek, Sittard-Geleen en Valkenswaard.

Emma Kok

Emma Kok

Ik ben Emma, 15 jaar. Ik ben de winnares van The Voice Kids (RTL4) seizoen 10, 2021 en van Ministars (SBS6) seizoen 1, 2023. Hoe cool is dat! Ik doe niets liever dan zingen. Muziek is mijn leven.
Samen met Tjeerd Oosterhuis heb ik een tweede single gemaakt: Strijder! Met deze song wil ik een statement maken dat het leven soms moeilijk kan zijn, maar door te ‘vechten’ en moed te houden, alles goed komt! Het is een lied over een nieuw begin. Strijder is nu overal te beluisteren, op Spotify, Deezer, Apple Music en YouTube!
Mijn eerste single ‘Laat mij een vlinder zijn’, met al meer dan 400.000 streams en 100.000 weergaven op YouTube, staat al sinds 11 maart 2022 in de Zapp Kids Top 20. En mijn song stond op plaats 2 in het jaaroverzicht 2022 van de Kids Top 20!

Koen Cuijpers
Foto: Petra Niessen

Koen Cuijpers

Klarinettist Koen Cuijpers zal tijdens het Roerdelta Concert zowel als orkestmusicus alsook in de rol van solist te horen zijn. Over zijn solistische bijdrage zegt hij:

“Op het eerste oor staat de muziek die ik als solist aan de mensen mag gaan laten horen een stukje af van de wereld van de klassieke muziek waarin ik hoofdzakelijk werk. Een ander dialect als het ware.
Wat echter alle genres voor mij bindt is de beleving van de in de muziek liggende emotie die je als musicus op het publiek wilt overbrengen;
in dít geval met de klarinet als rauwe, ongepolijste natuurstem. Ik hoop de mensen te mogen verrassen en raken met deze bijzondere muziek. Ik kijk ernaar uit!”

Koen ,geboren en getogen in Geleen, kwam voor het eerst in aanraking met de klarinet op 9-jarige leeftijd toen hij startte met het nemen van les bij achtereenvolgens de heren Wil Lacroix en Jo Caelen waarna hij zijn ontwikkeling vervolgde aan het Conservatorium Maastricht.

Hij studeerde achtereenvolgens bij Jan Cober, Arno Piters en Leon Bosch en slaagde cum laude voor klarinetexamens op bes- en esklarinet.
Vóór, tijdens en na zijn studie ontwikkelde hij een grote interesse voor lichte muziek welke ,van tijd tot tijd ,ook valt te horen tijdens zijn solistische optredens.

Momenteel heeft hij een drukke lespraktijk met een combinatie van een 5-tal limburgse muziekverenigingen, een privéschool en het geven van workshops en clinics in binnen- en buitenland. Tevens doceert/doceerde hij aan een talrijk aantal internationale conservatoriumstudenten, onder andere als regelmatig gastdocent aan het Conservatorium Maastricht.

Ook werkt hij regelmatig mee aan diverse CD-producties en live registraties in binnen- en buitenland. Zo was hij als solist onder meer te horen op WDR3 Konzert in het War-Concerto van Dirk Brossé.

Dit alles combineert hij met diverse free-lance werkzaamheden als orkestmusicus.
Zo was/is hij onder andere actief als aanvoerder en/of 2e klarinettist en es-klarinettist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Philharmonie Zuid-Nederland/Opera Zuid ,Ensemble 88, Houtblazerstrio DONAX, het Nederlands Philharmonisch Orkest/ de Nationale Opera , Nordwestdeutsche Philharmonie en diverse gerenommeerde militaire orkesten in Nederland, België en Zwitserland.

Sinds eind 2021 is Koen actief als klarinettist bij Heritage Sinfonietta onder leiding van Martijn Pepels.

Martijn Pepels
Foto: Heritage Sinfonietta

Martijn Pepels

Dirigent Martijn Pepels verzorgt met zijn 22-koppig kamerorkest Heritage Sinfonietta de muziek. Pepels, geboren in Meers maar woonachtig in Swalmen, heeft vier uitvoeringen van het Theater Krefeld und Mönchengladbach bezocht om de juiste solisten, twee zangers, te strikken voor het optreden aan de Roer. De namen van de in de deelstaat Noordrijn-Westfalen bekende artiesten worden binnenkort – samen met de andere twee solisten – bekendgemaakt. Het Duitse tweetal is tijdens het theaterseizoen nooit beschikbaar, maar kan eind augustus wel buiten de vaste thuisbasis optreden.

Heritage Sinfonietta
Foto: Heritage Sinfonietta

Heritage Sinfonietta

Heritage Sinfonietta werd eind 2018 opgericht op initiatief van dirigent Martijn Pepels.

Heritage Sinfonietta wil als kamerorkest het professionele muziekleven van Limburg nieuw leven inblazen en door de gehele regio verspreiden, met als thuisbasis de stad Roermond.
Dit kamerorkest, samengesteld uit professionele musici van wie vele ook als docent in de regio actief zijn, geeft het culturele erfgoed door aan de nieuwe generatie. Daarbij is in het bijzonder aandacht voor educatieve projecten om jonge muzikanten onder te dompelen in de wereld van klassieke orkestmuziek.
Onderdeel van het cultureel erfgoed zijn ook de solisten die voor elk project worden uitgenodigd: zij zijn allen van Limburgse bodem. Heritage Sinfonietta laat hiermee zien wat onze provincie in huis heeft: solisten en orkestmusici van absolute topklasse.
Heritage Sinfonietta presenteert kwalitatief hoogstaande muziek op een laagdrempelige manier, waarmee ze een brede doelgroep aanspreekt en tegelijk een visitekaartje afgeeft voor de stad Roermond.
Klassieke muziek, voor iedereen toegankelijk: dat is Heritage Sinfonietta.