Het Roerdelta Concert 2023 gaat er daadwerkelijk komen!

Het wordt een klassiek openluchtconcert aan de Roerkade, vertelt organisator Ger Heyman. “Zoals je in Amsterdam al jaren het Prinsengrachtconcert hebt, willen we dat hier in Roermond ook. Met 3000 mensen op de kade en 60 sloepen in de Roer waar mensen kunnen genieten van populair-klassieke muziek.”

Ondernemershart

Heyman liep al een tijdje rond met het idee: “Dan loop je hier over de Roerkade en dan begint mijn ondernemershart toch sneller sneller te kloppen. Ik heb in het verleden Sjwaampop georganiseerd, het Limburgse Bevrijdingsfestival. Nu ik gepensioneerd ben heb ik tijd voor dit soort dingen. Het is best een wild idee, zo’n openluchtconcert hier, maar iedereen is enthousiast. De horeca, de gemeente, noem maar op.”

De organiserende stichting is het afgelopen jaar bezig geweest met het organiseren van de vergunningen en het zoeken van de benodigde financiĆ«le middelen. “Dat is inmiddels rond. We hebben subsidies gekregen en er zijn sponsoren, dus het kan nu echt doorgaan.”

Gratis

Het concert is Roerdelta Concert gedoopt. Het evenement is gratis toegankelijk. Publiek krijgt vrijdagavond 25 augustus een concert van anderhalf uur voorgeschoteld van het Limburgse kamerorkest Heritage Sinfonietta, aangevuld met solisten. Publiek kan kijken en luisteren vanaf de Roerkade en de Vismarkt, vanaf de terrassen van de horecazaken ter plaatse of vanuit een sloep in de Roer.

Lees het artikel van L1

Download persbericht Nederlands
Download pressemitteilung Deutsch

Bron: L1

Gerelateerde berichten