Duitse solisten voor Roerdelta Concert in Roermond dankzij Europese subsidie

Dankzij een Europese subsidie (Interreg 6) van 25.000 euro kan het Roerdelta Concert onder andere twee gerenommeerde, Duitse solisten boeken van het Theater Krefeld und Mönchengladbach.

Dirigent Martijn Pepels verzorgt met zijn 22-koppig kamerorkest Heritage Sinfonietta de muziek. Pepels, geboren in Meers maar woonachtig in Swalmen, heeft vier uitvoeringen van het Theater Krefeld und Mönchengladbach bezocht om de juiste solisten, twee zangers, te strikken voor het optreden aan de Roer. De namen van de in de deelstaat Noordrijn-Westfalen bekende artiesten worden binnenkort – samen met de andere twee solisten – bekendgemaakt. Het Duitse tweetal is tijdens het theaterseizoen nooit beschikbaar, maar kan eind augustus wel buiten de vaste thuisbasis optreden.

Sloep

De toeschouwers luisteren en kijken vanaf de kades van Roerkade en Vismarkt, vanaf de terrassen van de horecazaken of vanuit een sloep in de Roer. Liefhebbers kunnen genieten van een spektakel in de stijl van het bekende Prinsengrachtconcert dat jaarlijks wordt gehouden in Amsterdam.

Lees het artikel van De Limburger

Bron: De Limburger
Foto: Heritage Sinfonietta

Gerelateerde berichten